Blog

KringPower

Elektrische verwarming: waarom het vaak niet de meest efficiënte optie is.

Elektrische verwarming is een veelvoorkomend verschijnsel zowel bij bedrijven als bewoners. Deze apparaten zijn dagelijks in gebruik en vooral sinds de stijging van de gasprijzen is er een enorme toename zichtbaar van deze apparaten. Hoewel het het gasverbruik daalt bij het gebruik van elektrische verwarming, is het elektriciteitsverbruik juist sterk gestegen. 

Bij bedrijven komen we vaak meerdere elektrische kachels tegen, elk met een gemiddeld verbruik van 2000W. Dit geldt voor zowel de elektrische verwarming die te koop is in de supermarkt als voor de bekende bouwverwarming. Het is begrijpelijk dat men voor deze optie kiest, vooral als er sprake is van tocht en enkelglas aanwezig is. Deze factoren hebben immers invloed op de binnentemperatuur. 

Ook bij bewoners zien we vaak de kleine variant van elektrische verwarming, maar qua energieverbruik blijft het alsnog 2000W. Het zijn eigenlijk wolven in schaapskleren. We raden het gebruik van deze apparaten bijna in alle gevallen af, vooral gezien het hoge energieverbruik. Dit advies is gebaseerd op het historische verbruiksoverzicht van de bewoner als ondernemer.

Vul ons formulier in! Dan nemen wij contact met je op!