Blog

KringPower

Het belang van compatibele connectoren in je zonnepaneleninstallatie

In onze vorige blog hebben we het belang van een goede krimptang besproken. Naast het hebben van het juiste gereedschap is het echter ook van groot belang om aandacht te besteden aan de connectoren die gebruikt worden en hoe ze gecombineerd worden. 

Er zijn verschillende connectoren op de markt verkrijgbaar die gebruikt kunnen worden voor zonnepanelen. Deze connectoren zijn beschikbaar in diverse maten en merken. Sommige connectoren van verschillende merken lijken op elkaar en passen ook in elkaar, zoals de connectoren van Ampenol en MC4. Het is echter belangrijk om te beseffen dat zelfs als ze er hetzelfde uitzien, ze niet altijd compatibel zijn. Het gebruik van niet-compatibele connectoren kan leiden tot problemen zoals slechte verbindingen of zelfs gevaarlijke situaties. Daarom is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat alle connectoren in een installatie afkomstig zijn van dezelfde fabrikant en compatibel zijn met elkaar.

Bij nieuwe installaties -geplaatst door degelijke installateurs- is dit vaak geen probleem. Echter, bij oudere installaties, vooral die van 10 jaar geleden, komt het veel vaker voor dat verschillende merken connectoren worden gebruikt. Het is daarom van groot belang om hier alert op te zijn, met name als je bijvoorbeeld van plan bent om een installatie van iemand anders over te nemen. Dit is van belang voor de betrouwbaarheid en veiligheid van je installatie.

Vul ons formulier in! Dan nemen wij contact met je op!