Blog

KringPower voor bedrijven

Het belang van isolatieplaten en polycarbonaat voor open vitrines in winkels

Het koelen van de producten in de open vitrines van slagers, kaasboeren en supermarkten is van vitaal belang om bederf te voorkomen en de kwaliteit van de producten te behouden. Helaas gaat er veel energie verloren doordat er continu koude lucht ontsnapt door de openingen van de vitrines. Dit leidt tot een hogere energierekening. 

Gelukkig zien we in de praktijk dat veel winkeliers hun vitrines in de avonduren leegmaken en uitschakelen om zo het energieverbruik te verminderen. Helaas is dit niet altijd mogelijk vanwege de grote voorraad die aanwezig is. Een oplossing hiervoor is om isolatieplaten te gebruiken in de avonduren om te voorkomen dat de koude lucht ontsnapt.

Een oplossing om het energieverbruik van open vitrines te verminderen, is het gebruik van isolatieplaten in combinatie met polycarbonaat (minimaal 6mm) schuifdeuren. Door deze aanpassingen kan de isolatiewaarde van de vitrines worden verhoogd en het energieverbruik aanzienlijk worden verminderd. Winkeliers moeten deze oplossingen serieus overwegen om hun energierekening te verlagen.  Bovendien zijn deze open vitrine koelingen vaak voorzien van verlichting. Het is belangrijk om te controleren wat voor soort verlichting er aanwezig is. In veel gevallen zijn deze voorzien van TL-buisverlichting. Het vervangen van deze verlichting met een led-variant zorgt niet alleen voor een betere en heldere verlichting van de vitrine, maar ook voor een reductie van het energieverbruik.

In conclusie, de open vitrines van slagers, kaasboeren en supermarkten zijn onmisbaar voor deze winkeliers, maar het energieverbruik kan aanzienlijk worden verminderd door het gebruik van isolatieplaten en polycarbonaat. Het is belangrijk dat winkeliers deze oplossingen serieus overwegen om niet alleen hun energierekening te verlagen, maar ook om het milieu te helpen.

Vul ons formulier in! Dan nemen wij contact met je op!