Blog

KringPower voor bedrijven

Optimaliseer je verlichting: breng het verbruik in kaart en stap tijdig over op energiezuinige alternatieven

Het belang van energiebesparing wordt steeds groter in onze maatschappij. Niet alleen dragen we hiermee bij aan een beter milieu, maar het kan ook helpen om kosten te besparen. Er zijn verschillende manieren om energie te besparen, zoals het letten op onze verlichting. 

Veel gebouwen hebben nog verouderde verlichting, zoals oude TL-, gasontladings- of halogeenlampen. Deze verlichting heeft vaak een hoog energieverbruik in vergelijking met LED-lampen en kan dus flink op de kosten drukken. Bovendien gaan deze vaak sneller stuk dan moderne verlichting en zijn ze lastiger te vervangen. 

Daarom is het een goed idee om te controleren welke verlichting er bij jou brandt en meteen het verbruik te controleren, aangezien dit meestal op de verlichting zelf is aangegeven. Door te weten wat het verbruik is, kun je nagaan of het verstandig is om over te stappen op een energiezuiniger alternatief. Vaak is dit het geval! 

Als je bedrijfsruimte nog oude TL-buis- of PLC-C-verlichting heeft, is het de hoogste tijd om deze eens onder de loep te nemen. Deze verlichtingssoorten zijn vaak voorzien van een voorschakelapparaat dat -weleens- defect raakt, wat onnodig energieverbruik in de hand werkt en het verbruik vaak hoger maakt dan wat de fabrikant vermeldt. Dit is zonde! 

Gelukkig kun je hier eenvoudig iets aan doen. Breng het verbruik van je huidige verlichting in kaart en vergelijk dit met LED-varianten. Tegenwoordig zijn er namelijk LED verlichting verkrijgbaar in verschillende lichttinten, zodat je dezelfde lichtkleur kunt behouden en toch flink kunt besparen op je energierekening. Op die manier kun je niet alleen kosten besparen, maar ook nog steeds de gewenste ambiance behouden in je bedrijf.

Vul ons formulier in! Dan nemen wij contact met je op!