Blog

Stijgende Energieprijzen

De energieprijzen –elektriciteit en gas- zijn enorm in prijs gestegen. Huishoudens die een gasaansluiting hebben, die zullen hun maandbedrag enorm zien stijgen. Dit geldt tevens ook voor de huishoudens die aangesloten zijn aan het warmtenet. De prijs is veelal gekoppeld aan de gasprijs. Doorgaans wordt het gas gebruikt voor het bereiden van het eten, het verwarmen van de woning en het verwarmen van het water dat uit de kraan stroomt. We kunnen bijna niet meer zonder het gas, maar toch moeten we stap-voor-stap afstand doen van het gas. De stijgende energieprijzen, verplicht huishoudens om na te denken over het eigen energieverbruik. Alternatieve energie-oplossingen toereiken aan de huishoudens helpt hen om in de eerste plaats energie te besparen en ten tweede de maandelijkse energiekosten laag te houden. Het laatste moet voorkomen dat huishoudens in financiële problemen komen m.b.t. het betalen van de energierekening.

In deze is het noodzakelijk dat informatie -omtrent het eigen energiegebruik, isoleren van de woning, gebruik maken van alternatieve elektronische producten, het opwekken van groene energie en andere energiezuinige hulpmiddelen- huishoudens bereikt. Dit is met name belangrijk voor huishoudens met een laag inkomen, zodat zij niet in een (energie)armoede val terecht komen.

Maak jij je zorgen om de stijgende energierekening en wil je hulp? Stuur ons een e-mail naar groen@kringpower.nl of vul het onderstaand formulier in. Wij helpen je graag!

 

Hulp nodig? Vul het onderstaand formulier!