Blog

KringPower voor bedrijven

Waarom je beter geen houten framekaders om je radiatoren kunt hebben

Als ondernemer is het van groot belang dat jouw winkel er op zijn best uitziet. Je besteedt veel aandacht aan de inrichting en decoratie, om een sfeervolle omgeving te creëren waarin jouw klanten zich op hun gemak voelen. Maar er is één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het inrichten van een winkel: de verwarming. Radiatoren zijn niet bepaald de meest aantrekkelijke elementen in een winkelinterieur. Om ze een esthetische upgrade te geven, worden ze soms voorzien van een houten framekader. Maar deze decoratieve toevoeging kan nadelige gevolgen hebben voor de energie-efficiëntie van de verwarming. 

In de praktijk zien we regelmatig dat radiatoren worden verstopt onder een houten framekader. Het ziet er mooi uit, maar het gaat ten koste van de warmtecirculatie. Hierdoor kan het zijn dat de ruimte niet goed verwarmd wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de radiator optimaal kan functioneren en dat de warmte goed kan circuleren. 

Als je een dichtgetimmerde radiator hebt, is het verstandig om te overwegen om het houten frame te verwijderen of aan te passen. Zo kan de radiator vrij functioneren en wordt de warmte beter verdeeld over de ruimte. Dit zal niet alleen leiden tot een hoger comfortniveau voor jouw klanten en medewerkers, maar ook tot lagere energiekosten en minder slijtage aan de apparatuur.

Vragen of infomatie over energiebesparing? Vul ons formulier in! Dan nemen wij contact met je op!